18. október 2024
Facebook
pondelok, 27 august 2018 22:00

Foto: Most v Poprade po rekonštrukcii ocenia aj chodci, už je odovzdaný do užívania

Written by 
Rate this item
(0 votes)
Most na Francisciho ulici v Poprade, ktorého rekonštrukciu si vyžiadal jeho zlý technický stav, dnes odovzdali do užívania. Pre nákladnú dopravu ho uzatvorili ešte v roku 2013, aby sa znížilo zaťaženia mosta. S prácami na moste sa začalo po schválení investičnej akcie mestským zastupiteľstvom (MsZ) v polovici mája. Počas opráv na moste bola cestná premávka spočiatku čiastočné uzavretá a riadená prenosným zvislým dopravným značením. Od konca júna pokračovali práce pri úplnej uzávere komunikácie v tomto úseku. Zobraziť fotogalériu k článku:
Most na Francisciho ulici v Poprade po rekonštrukcii Práce na moste, ktorý je frekventovaným dopravným uzlom, boli napokon ukončené skôr, ako sa plánovalo a už slúži v plnom rozsahu motoristom i chodcom. „Som rád, že tento frekventovaný komunikačný uzol v blízkosti centra mesta, nemocnice, škôl a obchodného centra bude opäť slúžiť ľuďom, a že sa tak stane ešte pred začiatkom školského roka,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko. Do začiatku školského roka budú dokončené aj priľahlé priechody pre chodcov. Odporúčame:
Haváriu niektorých mostov na Slovensku nie je možné vylúčiť, tvrdí prezident stavebnej komory Ako informoval Andrej Dujava zo spoločnosti SLOV-VIA, s.r.o. Poprad, ktorá je zhotoviteľom diela, vyrobili sa nové prechodové dosky, ktoré pôvodná konštrukcia vôbec nemala – vrátane múrikov a urobila sa nová železobetónová doska. Rekonštrukciu ocenia aj chodci, keďže pôvodný chodník na moste sa rozšíril na tri metre a urobilo sa nové zábradlie. Súčasťou prác bola aj prekládka plynového potrubia.

Viac k témam: Jozef Švagerko, most, s.r.o., SLOV-VIA
Zdroj: Webnoviny.sk - Foto: Most v Poprade po rekonštrukcii ocenia aj chodci, už je odovzdaný do užívania © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 189 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner